torstai 9. heinäkuuta 2015

Estekisat 8.7.♥

©Fanny

Moikka! Eilen vihdoista viimein käytiin kokemassa kisatunnelmaa Pohtiolammella keskiviikkokisoissa. Päivä oli sateinen ja kisapaikallakin satoi oikeastaan koko ajan. Kisat alkoivat siis 16.00 ja starttasin 3 ja 4 luokassa eli 70 ja 80cm. Kaikissa paitsi yhdessä luokassa oli arvosteluna A.0.0.

Meillä oli kisapaikalla aika reilusti aikaa, koska oltiin kahden hevosen kanssa ja piti sitten lähteä aikaisemmin. Oli kuitenkin hyvä, ettei tarvinnut tehdä mitään kiireessä ja pystyi katselemaan luokkiakin rauhassa. Luokatkin menivät yllättävän nopeasti eteenpäin. Topi jäi rauhallisena traikkuun odottamaan ja revimme sille vain vähän ruohoa maasta, ettei se huomannut kaverin lähtemistä :D

Topi oli 70cm verkassa vähän laiskahko ja hypyt eivät menneen mitenkään erityisen hyvin, ihan ok-sti kuitenkin. Kun ensimmäisen kerran menimme verkka-alueelle Topi nosti pään pystyyn ja lähti tosi reippaasti, mutta sitä ei kestänyt kun puoli kierrosta :D Lähdettiin yhdeksäntenätoista. Rata alkoi suhteutetulla, joka oli ollut monelle hevoselle hankala, en tiedä miksi. Se kuitenkin sujui ihan kyvin, toiselta jäimme vähän kauas. 3 ja 4 este olivat myös samalla välillä oleva suhteutettu. Tultiin kolmoselle vähän pohjaan, jonka takia neloselta jäimme myös hiukan kauas. Vitonen hyvin ja siltä alas ristilaukkaa, jonka olisin ehtinyt kyllä korjata, mutta en tajunnut. Sarja sitten menikin vähän kummallisesti... Topi tuli ihan hyvin, mutta jarrutti sitten siihen ekalle ja samoin b-osalle ja mä hytkyin siellä selässä miten sattui :D Kerin sitten ohjat äkkiä takaisin käteen ja vika este yli.
Ekalta radalta saatiin siis ruusuke♥ Päätin sen radan jälkeen, että nyt oikeasti ratsastan sen sarjan paremmin seuraavalla radalla.



Välissä sitten seistiin vesisateessa traikun luona ja mentiin senjälkeen verkkaamaan. 80cm:n verkka meni paremmin, kuin 70cm ja hypyt onnistui hyvin. Lähdettiin siinä luokassa kahdentenakymmenentenä. Kun pääsimme radalle odottelemaan, kävin vielä katsomassa sarjan luona. Sitten tervehdys ja ei muutakuin menoksi. Ensimmäinen suhteuttettu 1-2 meni todella hyvin! Sitten 3-4 joka meni myös hyvin, vaikka siinä tulikin yksi askel enemmän (?) Vitonen hyvin ja sitten aloinkin ratsastamaan Topia eteen ja päätin, että nyt mennään sarja paremmin... No, mitä kävi..lähdin tuuppaamaan ja Topi päätti, että enhän muuten mene. Ei muuta kun uusi lähestyminen ja yli 2 askeleella... Väärässä laukassa sitten viimenen, joka meni hyvin.
80cm rata oli huomattavasti parempi kuin edellinen! En jää miettimään nyt tota kieltoa sen enempää, oma moka ja ei muutakun harjoittelemaan sarjoja... Oon kuitenkin tosi tyytyväinen Topiin, joka käyttäytyi fiksusti (jos ei sitä järkyttävää huutamista lasketa :D) ♥

Märkä mutta onnellinen kaksikko♥



Ravailin ja kävelin sitten vielä vähän verkka-alueella ja mentiin traikulle laittamaan heppaa pois. Otettiin kyllä tietysti ensin muutama kuva ruusukkeen kanssa :D Topi sai melassia ja sitten lastattiin märät hepat ja ihmiset kyytiin ja lähdettiin ajamaan kohti tallia!
Kaikki kamat ja vaatteet oli ihan märkiä, mutta oli se ensimmäinen kisakokemus sen arvoinen! Kisoissa kesti kyllä aika myöhään ja lähdettiinkin kotia kohti tallilta vasta yhdeksän jälkeen. Kotona kyllä väsytti!



Enspostaukseen!


2 kommenttia: